tiistai 28. heinäkuuta 2015

Juhannus ja photo shootit

Valkoinen kuvastaa puhtautta ja toivoa.Valkoinen väri myös keventää oloa ja on erittäin hyvä kesäpäivällä, jolloin se viilentää. Mikä muu väri sopisikaan niin hyvin juhannukseen? Juhannus onkin valon ja keskikesän juhlaa. Suomessa sitä kutsutaan myös yöttömäksi juhlaksi... Siitä en ole niin iloinen...Minun yöni ;_; Mutta tosiaan takaisin aiheeseen :D  Se oli aikoinaan muinaisuskontoon liityvä juhla. Sitä juhlistettiin sadon ja hedelmällisyyden varmistamiseksi. Juhannukseen kuului isona osana myös pahojen henkien karkoitus polttamalla kokkoa. Ehkä suurin yllätys, jonka sain kuulla on se, että joskus uskottiin, että meluaminen ja juopuminen toisivat onnea ja samalla karkoittavan henkiä! Kaikkea sitä uskottiin siihen aikaan, vai onko se syy siihen, että nykyäänkin suomalaiset ovat niin kännissä aina juhannuksena? :'D Epäilen! Mutta onhan se totta, että ihmiset juhlivat paljon juhannuksena. Monet aloittavat silloin samalla loman ja juhlivat loman alkamista. 

Lupasin viime kerralla, että pian jatkan cosplay harrastukseni kertomisesta, mutta pidän teitä vielä vähän jännityksessä ^^ Sitä ennen kerronkin miten vietin juhannustani ja torstain photo shooteista :) Tämä postaus tulee vähän myöhässä mutta ei se mitään ^^

Ajattelin ennen  juhannusta, että en vietä tänäkään vuonna sitä ollenkaan, mutta sitten hyvä ystäväni kysyi minua hänen perheensä luokse viettämään juhannusta. Noh minä suostuin siihen ja odotin niitä innolla ^^ Pitkästä aikaa pääsin viettämään sitä ja vielä ystäväni kanssa :) Mikä sen parempaa ^^ 


Vihdoin juhannus päivä koitti. Kävin aamusta tekemässä työt ensin ja sitten suunnistin itseni ystäväni luokse. Kun tapasimme hän johdatti minut paikkaan josta en tiennyt mitään, mutta tiesin sen että olimme menossa grilli bileisiin. Saimme ihanaa grilli ruokaa ja cokista. Tapasimme myös uusia ihmisiä siellä ^^ Tai no minä tapasin uusia ihmsiä, ystäväni tunsikin jo heidät ^^ Syötyämme ja sosialisoiduttuamme vetäydyimme tunniksi kaverini luokse ja söimme paaljon herkkuja, sitten koitti aika lähteä Rastilaan! En yhtään tiennyt missä paikka oli. Menimme metrolla sinne ja kävelimme kaverini serkun luokse. Siellä odottelimme, että kokko syttyisi. 



 
Vihdoin se syttyi! Mutta ihmisiä oli aivan liikaa.... Eikä kukaan meistä halunnut jäädä sinne joten menimme kokon viereiselle rannalle viettämään aikaa ^^
 Ranta oli erittäin kaunis ja päivä muutenkin oli todella kaunis juhannus päiväksi. Kun yleensä juhannuksena sataa vettä. 

Me nähtiin myös über söpö sorsa :3 

Sit olikin jo aika palata kotiin =( 
Lähdin metrolla kohti Hesan keskustaa, jossa äiti otti minut kyytiin töistä ja ajoimme yhdessä kotiin. Pakko sanoa, että oli erittäin mukava juhannus ^^ Ehkä tästä lähtien rupean juhlimaan juhannusta :)

  Sitten photo shootteihin! ^^


Tosiaan olimme suunnitelleet kavereideni kanssa, että pidämme kesä photoshootit. Pienen sähläämisen jälkeen saimme hoidettua asiat ja päätimme pitää ne vihdoin! Mukaan tuli mahtavia ihmisiä niin cosseissa kuin ilmankin :) Kuvaukset olivat suhteellisen haastavat sateen vuoksi. Piti koko ajan varoa, ettei meikit ja peruukki mene sotkuiseksi :'D Mutta kuvaajamme suoriutui aivan upeasti ja samoin kaikki kuvattavat! Mutta haastavinta minulle kumminkin oli hahmon valinta! Pohdin ja pohdin, että mikä olisi hyvä ja kun vielä tiesin, että on sade päivä. Minulla oli parikin vaihtoehtoa ja päädyin sitten hahmoon, jonka ansiosta olin uimahousuissa ja takissa kuvattavana. Eikö olekin järkevää pukeutua uimahosuihin sade päivänä ;) ? Minusta ainakin! Vaikka pakko myöntää tuli vähän kylmä :'D Hahmoni oli Matsuoka Rin sarjasta Free! Iwatobi Swim club. 





Vasemmalla Rin Matsuoka ja oikealle Sosuke Yamazaki 

Ennen kuvauksia tapasimme hyvin yleisellä paikalle: Helsingin päärautatieasemalla. Ihmis massat täyttävälle paikalle olikin ilmestynyt hassusti pukeutuneita nuoria. Vai olinko se vain minä? :'D Ei ei, kyllä me kaikki huomiota herätimme :D Olin kaverini kanssa ruhtinaaliset 40 minuuttia myöhässä aikataulusta, mutta vihdoin kun olimme saaneet kaikki kokoon, hyppäsimme ratikkaan, jolla pääsimme suoraan Paavalin kirkon puistoon, jossa pidimme photo shootit. Olimme jo aikaisemmin kavereideni kanssa pitäneet siellä kuvaukset ja halusimme sinne ehdottomasti uudestaan, kun siellä on niin hyvät mahdollisuudet siihen :) 


                                                      Tässä yksi otos minusta Rin cossissa :)

Vettä satoi paljon, mutta ystäväni, jotka cossasivat pari cossin heidän omista hahmoistaan, aloittivat kuvaukset.  Kuvaaja ohjasti hyvin ja ehdotti hyviä asentoja. Ystäväni joutuivat monesti lopettamaan kuvaukset kovan sateen vuoksi. Tässä yksi kuva heistä yhdessä: 

Vasemmalla haltija poika ja oikealla ihmispoika tapaavat toisensa ^^

Sitten ystäväni, joka esitti poika haltijaa ja itse tein hänelle vähän varjostuksia vaikka vaikeaa se oli :'D En osaa tehdä muille varjostuksia kuin itselleni ja itsellenikään se ei hirveen hyvin onnistu :/ Mutta kuva on tässä: 

Hänenkin kuvauksissaan oli pientä ongelmaa sateen kanssa, mutta paljon vähemmän ^^

Sitten vihdoin tuli minun vuoroni! Jo ennenkuin pääsin toimintaan minulla oli kylmä, mutta kun mua pyydettiin kuvattavaksi niin ryhdistäydyin ja tein työni täysillä! Minulla kävi vielä erittäin hyvä tuuri, että juuri kun olin kuvattavana ei satanut! :D Vitkutteluni tuotti siis tulosta xD Tässä kuva: 


Viimeisenä mutta ei suinkaan vähäisempänä, toisen ystäväni kuvaukset olivat. Hän tosiaan esitti ihmispoikaa. Hänen kuvauksensa menivät myös hyvin kun sade oli hiukan jo laantumaan päin ^^ Kuvaa~ 



Kuvaukset menivät mielestäni hyvin ja kiitän kuvaajaa erittäin hyvästä työstä! Sekä tietenkin ystäviäni, kun tulivat mukaan ^^ Vielä pari kuvaa: 




Seuraavalla kerralla lupaan kertoa cosplay harrastuksestani osan 2 ja sitten sitä seuraavalla kerralla kesästäni, mitä kaikkea jännää onkaan tapahtunut ^^ Seuraavaan kertaan~






























2 kommenttia: